Saltar a continguts

Oficina de turisme

Navegació

Menú principal

Vila de confluències

 

 La Ruta del Cister
La visita al Mausoleu de Ramon de Cardona i al Convent de Sant Bartomeu és una de les activitats incloses dins aquesta ruta. La Ruta del Cister és un dels territoris més rics en història, art i tradicions que engloba les comarques de l’ Urgell, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Si bé el seu nom és degut als tres monestirs d’aquest orde monàstic - Vallbona de les Monges, Santes Creus i Poblet -, la Ruta comprèn el conjunt de municipis de les tres comarques i el seu objecte és la promoció de tots els valors d’interès turístic que posseeixen: gastronomia, espais naturals, artesania, pobles amb encant, …
Si voleu més informació cliqueu al següent enllaç: http://www.larutadelcister.info/.

 

 El Camí de Sant Jaume
A la plaça Ramon Bertran, aproximadament a l’inici de l’Avinguda de les Garrigues, hi havia l’antic Portal de Lleida (segle XIII), ja que era l’encreuament de camins que almenys des de l’Edat Mitjana han fet de Bellpuig una vila cabdal per al comerç i trobada de persones. Aquest era el pas obligat per als comerciants i també per aquells que pelegrinaven cap al camí de Sant Jaume.
Bellpuig forma part de la Ruta de Tarragona a Lleida que travessa la comarca de l’Urgell per les poblacions de Vallbona de les Monges, els Omells de na Gaia, Maldà, St. Martí de Maldà, Belianes, Preixana i Bellpuig.
En el següent enllaç podeu trobar el tram de ruta que va de Bellpuig fins a Lleida: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=987011.

 

 Vall del Corb
La Vall del Corb és el territori que s'estén a banda i banda del riu Corb, al llarg del seu descens des de Rauric fins a Bellpuig. El riu Corb neix a Rauric i desemboca al riu Segre a l'alçada de Vilanova de la Barca, tot i que la influència geogràfica, social i política de la Vall s'estén des de Santa Coloma de Queralt fins Bellpuig.
Administrativament la Vall del Corb està repartida entre dues comarques, des de Rauric fins a Vallfogona de Riucorb pertany a la Conca de Barberà i des de Guimera fins a Belianes, on el riu desapareix, pertany a la comarca de l'Urgell.
Si voleu més informació cliqueu al següent enllaç: http://www.valldelcorb.info/.