Saltar a continguts

Oficina de turisme

Navegació

Menú principal

Convent de Sant Bartomeu

D iversos  estils  arquitectònics  han anat
bastint l’edifici des de l’any 1507 en què Ramon Folch l’ordenà construir. Destaca el claustre de la cisterna. La planta baixa és d’un gòtic tradicional, però el primer pis no té precedents a Catalunya ja que és una galeria amb columnates pseudosalomòniques, amb un regust d’incipient renaixement català. El segon pis és del 1614, amb arcades de mig punt.
Imatge de complement
Imatge de complement

 

A ltres  punts d’interès són l’escala de
caragol del campanar, el claustre de la font, la sala capitular, el refectori d’estil plateresc i l’armari d’estil gòtic florit de la sagristia.
L’any 1984 fou declarat Monument historicoartístic de caràcter nacional per la Generalitat. A l’agost hi tenen lloc concerts dins del cicle de Concerts d’Estiu a la Ruta del Cister.
Col·lecció ceràmica
Una mostra variada de col•lecció ceràmica es troba exposada en espais del convent. Aquestes peces procedeixen d’una sitja de gra situada a la nau central de l’església de Sant Nicolau, on hi havia una important mostra de plats i bols de ceràmica utilitzats per contenir olis de l’extremunció des de finals del segle XVI fins als segle XIX.
Horaris de visita: de dimarts a diumenge de 10:00 a 13:00 i de 15:00 a 17:00 de l’octubre fins al maig i de 10:00 a 13:00 i de 15:00 a 18:00 de juny fins al setembre.
Per més informació trucar al número de telèfon  973 320 292.
El Convent és a la carretera de Belianes s/n.
Imatge de complement