Saltar a continguts

Oficina de turisme

Navegació

Menú principal

Església de Sant Nicolau i escalinata

Imatge de complement
L' església  de  Sant  Nicolau es va
construir al segle XVI i s’edificà en un dels turons de Bellpuig. L’església és d’estil gòtic tardà o de transició al renaixement. La construcció actual de 46,8 m de llargada i 34 m d’amplada  i està composada de 3 edificis de planta rectangular.
El temple era d’una sola nau, cobert amb voltes estrellades i capelles laterals obertes entre els pilars dels contraforts.
Imatge de complement
E n el decurs dels anys, s’hi van afegir
capelles addicionals independents a la seva estructura com la del Sant Crist de Bormio (1696-1702) i la dedicada a la Mare de Déu dels Dolors (1786-1790).
La façana de l’església és de notable austeritat, amb un mur simètric al centre del qual s’obre una portalada neoclàssica amb un arc de mig punt de més de dos metres de diàmetre. També cal destacar la rosassa de pedra picada de 1’60 m de diàmetre.
Imatge de complement
L'ESCALINATA
Construïda el 1791 pel mestre Jaume Tarragó en un estil barroc monumental. Consta de 5 trams de 10 graons cada un. Al final de cada tram trobem una barana de pedra que obliga a pujar l'escala fent esses i que trenca la monotonia de l'obra.
Horaris de visita: horaris de l’oficina de turisme que teniu a la web.