Saltar a continguts

Oficina de turisme

Navegació

Menú principal

Nucli Antic

Imatge de complement
Ampliar imatge
Els Porxos
El nucli antic de la població de Bellpuig s’ha de situar entre el segle XIII i el segle XV en el que avui és la plaça sant Roc i els seus carrers adjacents. En un principi les cases formaven la primitiva muralla que encerclava tot el poble al peu del castell amb dos portals. En ple segle XV el nucli es va ampliar per la banda del sud amb la construcció de noves cases i d’una nova muralla. Al llarg de tot el nucli antic trobem nombrosos porxos construïts durant el segle XVI, i algunes parts al segle XVII i XVIII. Podríem dividir els porxos en tres trams: la part d’inici de la plaça sant Roc on trobem la part més antiga del nucli, els porxos de la plaça sant Roc i els porxos de davant de l’ajuntament.
Horari de visita: visita lliure tots els dies de la setmana.
Imatge de complement
Ampliar imatge

 

El Call Jueu
Bellpuig era una de les 23 poblacions catalanes amb calls jueus complets i que es situava als carrerons que surten de la plaça sant Roc. Actualment es conserva un carreró de l’antic call jueu que va desaparèixer al segle XVII.
Imatge de complement
Ampliar imatge
Ajuntament i Casa del Procurador
L’edifici de l’Ajuntament ha estat totalment reedificat. Té una façana d’estil neoclàssic isabelí de mitjans del segle XIX.
Als porxos de davant de l’ajuntament, construïts a la segona meitat del segle XVI, destaca l’edifici que havia estat la casa del procurador, obra d’estil renaixentista amb un portal ben treballat amb una inscripció llatina.
Imatge de complement
Ampliar imatge

 

Ca l'Esquius
A l’entrada del carrer del castell trobem la notaria de la Baronia de Bellpuig. La casa és anterior al segle XVI i al seu interior conserva unes arcades gòtiques.