Saltar a continguts

Oficina de turisme

Navegació

Menú principal

On som? / Com arribar?

On som?
Bellpuig s’estén pel pla de Ponent, a la plana regada pel canal d’Urgell. Limita amb els municipis de Barbens (Nord), Ivars d’Urgell, Castellnou de Seana i Vilanova de Bellpuig (Oest), pertanyents a la comarca del Pla d’Urgell, Belianes (Sud) i Anglesola, Preixana i Vilagrassa (Est), amb els quals forma una unitat estructural.
El territori és lleugerament ondulat i inclinat vers ponent seguint el suau pendent de tot el pla vers el Segre. El sòl és terciari, de roques sedimentàries argiloses i margoses, al descobert als costers dels turons i als talls de marges. Diverses rieres solquen el terme, les quals, a la zona regada, drenen les aigües procedents del canal d’Urgell. La més important és la riera del Corb o de Sant Julià, dita el Reguer, que passa pel sud de la vila i que ja abans d’endegar el canal duia aigua gairebé constant; prop del terme de Castellnou rep per l’esquerra la riera de Comellars i més enllà desguassa al Riu Corb prop de Golmés. El llit sec del Riu Corb toca el terme per la banda de migdia de la vila i, al nord, la riera de la Coma (que neix a Montperler) passa vora Seana per morir a la zona endorreica d’Utxafava, abans del clot del Conill. Els vessants de les rieres de la Coma i del Corb són separats per la faixa de turons dita emfàticament la serra del Coscollar i al sud de la vila una partida és anomenada Serra Mitjana malgrat que la corba de nivell màxima coincideix amb el traçat del canal. El canal d’Urgell travessa el terme per la banda de migdia i assenyala la frontera entre el secà i el regadiu.
El terme comprèn la vila de Bellpuig, cap de municipi, i el raval de Seana. Una xarxa radial d’antics camins convertits en carreteres comunica Bellpuig amb els pobles veïns. Travessa el terme de llevant a ponent l’autovia A-2, de Barcelona a Lleida. Paral·lelament a aquesta discorre la via del ferrocarril Barcelona-Lleida, que té estació en aquest municipi.
Com arribar?
En cotxe o moto:
- Si ve des de Barcelona el millor és agafar la sortida 498 (Bellpuig nord) de l'Autovia A2.
- Si ve des de Lleida el millor és agafar la sortida 496 (Bellpuig-Barbens) de l'Autovia A2.
- La carretera C-233 que uneix Bellpuig amb Vilanova de Bellpuig, Arbeca i les Borges Blanques.
En tren:
Consultar els horaris de sortida o arribada a l'estació de tren de Bellpuig mitjançant el següent enllaç:
En autobús:
- Autocars del Pla: tel. 973 580 556
- Autocars Alsa: www.alsa.es o tel. 973 310 739
Oficina de turisme

Dades de contacte

Oficina de turisme
Homenatge a la Vellesa, 6
25250 - Bellpuig
Tel. 973320536
Fax 973321087
Enviar e-mail